21.12.2015

En büyük yerli dondurma üreticisi Natura Gıda'nın SAP ve e-Dönüşüm projeleri emin ellerde

En büyük yerli dondurma üreticisi Natura Gıda'nın SAP ve e-Dönüşüm projeleri emin ellerde

Bu anlaşma ile Natura, mevcut BT altyapısının dönüşümünü SAP gıda çözümünde yer alan yenilikçi uygulamalarla sağlayacak. GİB özel entegratörü Renova ayrıca e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv çözümleri ile Golf Dondurma'nın e-Dönüşümünü gerçekleştirecek.

Bursa ve Kahramanmaraş fabrikaları ile dondurma pazarında Golf markasıyla yerel lider olan Natura Gıda Genel Müdürü Sn. Ergün Akkaya proje ile ilgili açıklamalarda bulundu: "Monitörler daha hızlı, daha doğru, daha ileriyi ve geçmişi de güvenle göstersin diyerek SAP sisteminin kurulumu için bugün Renova ile başladık. İlk kez 17 sene önce yaşadığım bu heyecan hâlen çok taze, yine iyi bir projenin temelleri atılıyor."

Türkiye’de işletmeleri geleceğe taşıyan yenilikçi teknolojiler geliştiren, kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP çözümü, Renova danışmanlığında Natura Gıda için uygulanacak. Sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda uzun vadeli kurumsal kaynak planlamada SAP ERP çözümünü tercih eden Natura için Renova'nın gerçekleştireceği çözüm 1 Temmuz 2016 tarihinde SAP üzerinde canlı kullanıma alınacak. 

Natura, Renova'nın SAP çözümleriyle iş süreçlerinde doğru ve hızlı bilgi akışı, kişilerle bölümler arası iletişim ve bilgiye ulaşma konularında verimlilik artışı sağlayarak, zaman ve iş gücü tasarrufu sağlanması yolunda önemli bir adım atacak. Projede Finansal Muhasebe (FI), Yönetim Muhasebesi (CO), Malzeme Yönetimi (MM), Satış Dağıtım (SD), Üretim Planlama (PP), Kalite Kontrol (QM), Bakım Yönetimi (PM), İnsan Kaynakları (HR) modülleri yer alacak.

Natura, SAP projesi ile birlikte üretim, lojistik ve finansal süreçler gibi tüm operasyonlarını, SAP platformu üzerinde gerçek zamanlı, birbiri ile entegre ve en hızlı şekilde yönetebilme esnekliğine sahip olacak.

SAP çözümleri sayesinde Natura, siparişten teslimata kadar geçen sürelerde azalma, depolarda verimlilik ve performans artışı, stok seviyesinde optimizasyon, üretim planlamada verimlilik artışı, dönem kapanışlarının hızlanması, mobil gelişmelere uyum gibi faydalar elde edecek.