04.11.2020

SAP SuccessFactors

ETKİLİ BİR İK YÖNETİMİ İÇİN SAP SUCCESSFACTORS

SAP SuccessFactors işletmelerde insan kaynakları yönetiminin dönüştürülmesine ve çalışanlara en iyi deneyimler sunarak kurumsal başarı hedeflerine ulaşılmasına destek oluyor.

SAP SuccessFactorsBir işletmenin başarısındaki en belirleyici etken o kurumun iş gücüdür. İşletmenin en önemli varlığı olan iş gücünü geliştirmek ve mevcut çalışanların potansiyelinden en iyi şekilde faydalanılmasını sağlamak, insan kaynakları (İK) departmanlarının, işe alımdan performans değerlendirmelerine kadar tüm süreçleri titizlikle yürütmesini gerektiriyor. SAP SuccessFactors, insan kaynakları departmanlarına işletmeleri başarı hedeflerine ulaştıracak bir iş gücü oluşturmanın ve yönetmenin çözümünü sunuyor. 

SAP SuccessFactors Nedir?

2001 yılında San Francisco’da kurulan SuccessFactors 2012 yılında SAP’ye katılarak SAP SuccessFactors adıyla tüm dünyaya sunuldu. Bugün dünyanın en büyük bulut tabanlı HCM (Human Capital Management-İnsan Kaynakları Yönetimi) sağlayıcısı olan SAP SuccessFactors’ün sunduğu çözümler dünya genelinde 200’ü aşkın ülkede 7 binden fazla kurum tarafından tercih ediliyor ve kullanıcılarının sayısı 120 milyonun üzerinde bulunuyor.

SAP SuccessFactors çözümleri, insan kaynakları departmanlarına kurum için en doğru çalışanları bulmanın, yetenekli çalışanları elde tutmanın, iş gücünü en yüksek performansa ulaştırmanın ve doğru bir şekilde motive etmenin yolunu sunuyor. Kusursuz bir çalışan deneyimi sağlamaya yardımcı olan SuccessFactors ile performans takibinden şirket içi iletişim yönetimine kadar tüm İK süreçleri uçtan uca yönetilebiliyor.

Neden SAP SuccessFactors?

Günümüzde çalışan beklentileri hızla değişiyor. Özellikle Y ve Z kuşaklarının iş dünyasına dahil olması liderlerden yeni bakış açılarını benimsemelerini gerektiriyor. Çünkü çalışanlar için artık tek konu maaşlarının zamanında ödenmesi değil, çalıştıkları kurumun sunduğu çalışan deneyimi de bir o kadar önemli. Bir işletmenin iyi bir müşteri deneyimi sunması ve başarı hedeflerine ulaşması, öncelikle çalışanlarına bağlı olduğu için çalışanlarına yatırım yapan kurumlar kazanıyor.

SAP SuccessFactors, her ölçekteki işletmeye, İK stratejilerini dönüştürmeleri ve iyileştirmelerinin anahtarını sunuyor. Doğru iş gücünü bulmanın, eğitmenin ve yönetmenin yanı sıra çalışanlarının beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamak için çalışan geri bildirimlerinin de operasyonel verilerle birleştirilmesini sağlayarak ideal çalışan deneyimleri sunmayı kolaylaştırıyor.

SAP SuccessFactors kurumun ve çalışanların beklentilerini bir araya getirerek iş verimliliğini maksimum seviyeye yükseltmeye destek oluyor.

SAP SuccessFactors ile İşletmenize Sağlayacağınız Faydalar:

Etkili iş sonuçları: İş gücünüzü stratejinizle uyumlu hale getirebilir ve doğru çalışanların doğru görevler üzerinde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu ideal çalışanları daha hızlı ve kolay bir şekilde bulabilir, işletme genelinde performansı optimize edebilir ve faaliyetlerinizi daha iyi yürütmek için ihtiyaç duyduğunuz bilgilere erişebilir böylece hedeflediğiniz sonuçlara daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Bağlılığı ve motivasyonu yüksek çalışanlar: Çalışanlarınızın ihtiyaçlarını, beklentilerini ve potansiyellerini anlayarak çalışanlarınıza en iyi deneyimi sunabilir ve çalışanlarınızın verimliliğini artırabilirsiniz.

Kolay kullanım: Kullanımı kolay kullanıcı arabirimi, çalışanların uzmanlık bilgisi veya teknik destek gerekmeden sistemi kullanabilmesini, böylece işletmede büyümeyi, verimliliği, üretkenliği ve kârlılığı artırmaya yardımcı oluyor.

Güvenilirlik: SAP SuccessFactors’ün üstün teknolojisi, kapsamlı teklifleri ve esnek yapısı ile işletmenizde başarısı kanıtlanmış ve güvenilir bir çalışan deneyimi yönetimi desteğinden faydalanırsınız. SAP SuccessFactors ile güvenlik ve uyumluluk için uluslararası standartlara ve AB veri koruma mevzuatına uygunluk sertifikasına sahip.

Zaman Tasarrufu: Hızlı ve kolay yapılandırma süreci ve yerleşik öğrenme ortamının kullanılmasıyla, SAP SuccessFactors kısa sürede hayata geçirilerek işletmenize zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.  

Geniş kapsam: SAP SuccessFactors, çevikliği en üst düzeye yükseltmek, maliyeti, riski ve değer sağlama süresini azaltmak için önceden tanımlanmış entegrasyon noktalarıyla kullanıma hazır, son derece kapsamlı ve birinci sınıf çalışan deneyimi yönetimi sunuyor. Özellikle KOBİ'ler ve çok uluslu yan kuruluşlar için özel olarak oluşturulmuş esnek, ölçeklenebilir ve tam entegre bir çözüm sağlıyor. Modern iş uygulamalarının tüm avantajlarına IT kaynaklarından minimum destekle sahip olabilirsiniz. SAP SuccessFactors, mobil cihaz desteği de sağlayarak mekândan bağımsız kullanım imkânı veriyor.

Uygun maliyet: Bulut tabanlı olduğu için donanım yatırımı ve destek maliyetleri gerektirmiyor.

Uyumluluk: İşe Alma, İşe Alıştırma ve Oryantasyon, Performans ve Hedef Belirleme, Ücretlendirme, Öğrenme, İş Gücü Planlama, İş Gücü Analizi ve Raporlama gibi tüm temel İK işlevlerini kapsayan en iyi uygulama süreçlerini sağlıyor. Açık, ölçeklenebilir ve genişletilebilir yapısı sayesinde ihtiyaçlara uygun şekilde kullanım imkânı sunuyor.

SAP SuccessFactors Modülleri

SuccessFactors, işletmelerin ölçeğine, yapısına ve ihtiyaçlarına uygun olarak kullanılabiliyor. Bulut tabanlı olduğu için donanım yatırımına gerek duyulmayan ve kullanıcıların tüm mobil cihazlardan bulundukları yerden erişebildiği SuccessFactors, karmaşık ve zaman alan İK süreçlerini kolaylaştırarak verimliliği ve performansı üst düzeye yükseltiyor.

  • SAP SuccessFactors Employee Central-Çalışan Merkezi Modülü

SuccessFactors Employee Central modülü, tüm İK süreçlerinin yönetildiği bir platform sunuyor. İK operasyonlarını kolaylaştıran Employee Central ile tüm kritik işlemler otomatikleştirilebiliyor ve kolayca yönetilebiliyor. Akıllı servis uygulamaları, self servis seçenekleri, tarihçe ve organizasyon yapısı gibi özellikleriyle İK üzerindeki iş yükünü hafifletirken süreçlerin çok daha etkili bir şekilde yürütülmesini ve yönetilmesini sağlıyor.

  • SAP SuccessFactors Employee Central Payroll-Çalışan Merkezi Bordro Modülü

SAP SuccessFactors Employee Central Payroll modülü ile bordro yönetimine yönelik işlemleri otomatikleştirir, hızlandırır, riski azaltır ve sürecin daha kolay yönetebilirsiniz. Bordro süreçlerinde tam kontrol ve görünürlük sağlamak çalışan ödemelerinin zamanında ve doğru yapılmasını sağlayarak işletmenin güvenilirliğine destek oluyor.

  • SAP SuccessFactors Recruiting-İşe Alma Modülü

SAP SuccessFactors Recruiting modülü ile Uygun pozisyonlar için ideal adayları bulmanıza, kurumunuza çekmenize ve bununla birlikte sonuçları ölçmenize yardımcı olan uçtan uca bir işe alma çözümü ile işe alımı yetenek stratejinizle uyumlu bir şekilde yönetebilirsiniz. İşe alım sürecinin her adımında gerekli desteği sağlayan Recruiting ile işe alım uzmanları işlemlerini çok daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütebilirler.

  • SAP SuccessFactors Onboarding-İşe Alıştırma Modülü

İşe alım uzmanlarına rehberlik eden, yeni çalışanları güçlendiren ve işe alımları diğer temel yetenek yönetimi faaliyetlerine bağlayan SuccessFactors Onboarding modülü, oryantasyon sürecini ve çalışan memnuniyetini iyileştirmeye yardımcı oluyor.

  • SAP SuccessFactors Performance and Goals-Performans ve Hedefler Modülü

SAP SuccessFactors Performance and Goals modülü hem çalışanların gelişimini hem de kurumsal gelişimi güçlendirmek için güçlü araçlar sunuyor. Çalışan performansını gerçek zamanlı izlemeyi sağlayan Performance and Goals, işletme genelinde anlamlı bireysel hedefler belirlemeye, çalışanların odağını ve zamanlarını doğru konulara yönlendirmeye ve yüksek performansları ödüllendirmeye yardımcı oluyor.

  • SAP SuccessFactors Compensation-Ücretlendirme Modülü

SAP SuccessFactors Compensation modülü, ücret politikalarının iş hedefleriyle uyum içinde yönetilmesini sağlıyor. Ücret planlamasını performans verileri, pozisyon kıdemleri, mevcut ücret verileri ve PIR değerlerine göre gerçekleştirmeyi sağlayan Compensation, performans hedeflerinin gerçekleşme oranlarına göre prim ve esnek ücret hesaplamada yardımcı oluyor.

  • SAP SuccessFactors Succession and Development-Yedekleme ve Gelişim Planlama Modülü

SAP SuccessFactors Succession and Development modülü ile personel değişikliklerine hazırlıklı olabilir, planlayabilir ve tüm düzeylerde iş gücü yeteneğinin erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz. Mevcut ve potansiyel yetenek açıklarını belirleyerek iş süreçlerindeki aksamaları engelleyebilirsiniz. İş gücünüzü mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlar için donatmak için öğrenme faaliyetlerini yetkinlik boşluklarıyla uyumlandırabilirsiniz. Sürekli gelişim ve kariyer planlaması ile çalışanlarınızı destekleyebilir ve motivasyonu artırabilirsiniz.

  • SAP SuccessFactors Learning-Öğrenme Modülü

SAP SuccessFactors Learning modülü ile kapsamlı bir öğrenme stratejisi geliştirebilirsiniz. Eksiksiz bir öğrenme yönetimi çözümü olan Learning, sürekli öğrenme kültürünü kurum genelinde yaygınlaştırmak ve çalışan becerilerini geliştirmek için uyumluluk ihtiyaçlarını karşılayan esnek ve şeffaf eğitimler planlamayı sağlıyor.

  • SAP SuccessFactors Workforce Planning-İş Gücü Planlama Modülü

SAP SuccessFactors Workforce Planning modülü, günümüzde ve gelecekte firmanızın iş hedeflerine hızla ulaşmak için ihtiyacınız olan iş gücünü planlamanıza yardımcı oluyor. Workforce Planning ile işletmedeki mevcut riskleri ve yetenek boşluklarını tespit edebilir, senaryo ve maliyet modellerini oluşturabilir ve güçlü bir iş gücü stratejisi oluşturabilirsiniz.

  • SAP SuccessFactors Workforce Analytics and Reporting-İş Gücü Analitiği ve Raporlama Modülü

SAP SuccessFactors Workforce Analytics and Reporting modülü, çalışan verileri üzerinde somut ve uygulanabilir analizler sağlayarak iş stratejinizi yönetmenize ve geleceği planlamanıza yardımcı oluyor. Verilerden sağlanan iç görüler, iş gücünün verimliliğini artırmak için gereken desteği sağlıyor. 

  • SAP Jam-Sosyal Platform

SAP Jam iş birliği, iletişim ve içerik oluşturma araçlarını kuruluşunuz için özel bir sosyal ağda birleştirerek çalışan üretkenliğini ve ekip çalışmasını geliştirmeyi sağlıyor. SAP Jam yalnızca iş amaçlı değil, sosyal iletişim süreçleri için de bir platform sunuyor. Çözüm üzerinden kurum çalışanları birbirleriyle kolayca bağlantı kurabiliyor. Bununla birlikte Jam ile müşteriler, tedarikçiler ve çözüm ortaklarıyla da iletişime geçilebiliyor.

İşletmenizin SAP SuccessFactors yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanması için Renova Consulting uzmanlığına güvenebilirsiniz. Danışmanlık hizmetlerimiz ve çözümlerimiz hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın: iletisim@renovaconsulting.com.tr