07.12.2015

Bahçeşehir Üniversitesi'nin dijital dönüşümünü Renova, SAP ile yapacak

Bahçeşehir Üniversitesi'nin dijital dönüşümünü Renova, SAP ile yapacak

En iyiler bir araya geldi, Türkiye’nin en büyük eğitim sektörü SAP projesine start verildi. Bahçeşehir Üniversitesi SAP projesi Renova imzasıyla gerçekleştirilecek.

Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul’un kalbinde bir Dünya üniversitesidir. Öğrencilerine, Kampüsüm Dünya çatısı altında dünyanın çok farklı noktalarında eğitim alma şansı sağlamaktadır. Üstelik bunu da Berlin, Toronto, Washington DC, Hong Kong, Roma, Silikon Vadisi, Boston gibi kendi kampüs ve akademik merkezlerinde yapmaktadır.

21.000 öğrencisi ile yalnızca Türkiye’de değil, Dünya’da çok önemli bir marka olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin Yönetim Bilişim Sistemleri altyapısı, kurumsal iş uygulamaları alanında pazar lideri olan SAP çözümleri ile SAP Gold Partner’ı Renova danışmanlığında yenilenecektir.

Proje, Türkiye’deki uçtan uca en büyük eğitim kurumu SAP projesi olması açısından ayrı bir öneme sahiptir. Kurumsal Kaynak Planlama başlığında tüm Finansallar ve Lojistik süreçler, Üniversite’nin kalbi olan Öğrenci İşleri; eğitim sektöründe uzmanlığı ile ön plana çıkan (Recognized Expertise) Renova ile SAP best practice’lerine kavuşturulacaktır. Ayrıca İş Zekası uygulamaları ile üst düzey raporlamalar, Fiori çözümleri ile gelişmiş mobil uygulamalar, Workforce Performance Builder ile proje eğitimleri ve dokümantasyonlarının kurumsal hafızada en doğru şekilde yönetimi sağlanacaktır.

Bu uygulama, ileriki aşamalarında global bir çerçeve kazanacaktır. Bahçeşehir Üniversitesi’nin Dünya’nın dört bir tarafındaki kampüsleri; SAP ile tek ve entegre bir sistemle uçtan uca yönetilecektir.

Proje hayata geçirildiğinde, Bahçeşehir Üniversitesi uçtan uca entegre, şeffaf, yönetilebilir ve raporlanabilir bir karar destek sistemine sahip olacaktır. Diğer yandan öğrenciler ve akademisyenler, Dünya’da 7 Milyon öğrencinin 8.000 üniversitede üstün kullanıcı deneyimi yaşadığı altyapıdan faydalanmaya başlayacaktır.

İş Zekası dashboard’ları ile Üniversite üst yönetimi, anlık karar destek mekanizmalarına sahip olacaktır. Üniversite personeli ve öğrencileri, mobil uygulamalar ile zaman ve lokasyon bağımsız işlemlerini yapabileceklerdir.

Projenin, 8 ay içerisinde tamamlanıp kullanıma açılması hedeflenmektedir. Detaylı proje planı, Renova ve Bahçeşehir Üniversitesi ekiplerinin tek bir takım hâline gelmesi ile zamanında başarı ile uygulanacaktır.

Renova, Türkiye’de eğitim sektörü SAP projelerinde en tecrübeli SAP iş ortağıdır. Gold Partner statüsündeki Renova, Türkiye’de SAP Higher Education & Research alanındaki yetkinliği belgeleyen Recognized Expertise sertifikasına sahip ilk ve tek firmadır.

SAP’nin Dünya’daki eğitim sektörüne özgü en iyi iş uygulamalarını, Türkiye’nin lokal şartlarına uygun olarak geliştiren, Rapid Deployment Solution (RDS) standartlarında ürünü SAP global tarafından akredite edilerek SAP Store’de bu alanda ürüne sahip ilk ve tek iş ortağı olan Renova, tecrübeli danışman kadrosu ile Bahçeşehir Üniversitesi SAP projesini Dünya’da örnek bir başarılı referans hâline getirecektir.

Bu proje, yalnızca bir yazılım altyapısı değişikliği değil; kurumsal ve teknolojik dönüşüm projesidir. Bahçeşehir Üniversitesi’nin güçlü kadrosu, Renova'nın yetkin danışmanları, SAP’nin Türkiye ve Dünya’daki uzman ekiplerinin desteği ile yenilikçi ve lider bir uygulama gerçekleştirilecektir.

2015-2016 öğretim yılı, hem SAP ile yola çıkılan büyük bir dönüşüm yılı, aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nin kuruluşunun 18. yılıdır. Bu on sekiz yılda, insanların beklentilerinin üstünde bir gelişim ve başarı gösteren Bahçeşehir Üniversitesi, Dünya devi firmaların eğitim çözümleri geliştirmek konusunda cazibe merkezi hâline gelmiştir. Üniversite, uluslararası düzeyde kaliteli eğitim verdiğinden, öğrencileri dünyanın en seçkin üniversitelerine kolayca kabul edimekte, yurt dışından gelen öğrenciler de üniversiteyi tercih etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi; 36 farklı ülkeden 193 üniversite ile iş birliği yapmaktadır. Yerleşim, altyapı, öğretim ekipmanları avantajları, seçkin öğretim kadrosu ve uygulamaya dayalı çağdaş eğitim sistemiyle oldukça saygın bir konuma ve öğrenci tercihlerinde ilk sıralara gelmiştir.

SAP, eğitim sektörünü stratejik bir alan olarak belirleyerek çözüm ailesini 6 kıtada 30’u aşkın ülkede iş ortakları ile konumlandırmaktadır. Dünya’daki en büyük 100 üniversitenin 97’si SAP çözümlerini kullanmaktadır. (Kaynak: Times Higher Education Supplement). Türkiye’de birçok eğitim kurumu SAP çözümlerini tercih etmiştir. Bahçeşehir Üniversitesi’nin stratejik vizyonu ve yenilikçi yaklaşımı ile, ülkemizdeki en kapsamlı ve en büyük eğitim kurumu SAP projesi gerçekleştirilecektir.

Medyasoft, 1999 yılından bu yana hizmet verdiği yüzlerce müşterisine hep iş danışmanı olarak yaklaşmış, dijital dönüşümlerine katma değer sağlamıştır. En üst seviye iş ortağı statüsünde, Gold Partner olarak ilk ve yenilikçi büyük SAP projeleri gerçekleştiren Renova, odaklanma stratejisi neticesinde uzmanlaştığı sektörlerden biri eğitim olmuştur. Ar-Ge faaliyetleri ve ürünleşme çalışmaları sonrası, global bir market olan SAP Store’da eğitim kurumlarına özgü SAP çözümünü 2013 yılında konumlandırarak pazara yeni bir bakış getirmeyi başarmıştır.