02.06.2015

Renova'nın Gıda Sektörüne yönelik hazır çözümlerine Modern Çikolata da evet dedi

Renova'nın Gıda Sektörüne yönelik hazır çözümlerine Modern Çikolata da evet dedi

Bisküvi ve çikolata sektöründe 30 yıllık deneyime sahip olan Modern Çikolata A.Ş. Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni yatırımı olan Bisküvi, Çikolata, Gofret, Kek Fabrikasını kurmaya hazırlanıyor.

Modern Çikolata’nın finans, muhasebe, satış, sevkiyat, satın alma, stok yönetimi, üretim, kalite kontrol ve insan kaynaklarını entegre bir şekilde kontrol altında tutmak için SAP ERP yazılımı projesi yapılıyor.

Renova tarafından gerçekleştirilen proje bittiğinde, işletmenin tüm temel süreç ve verileri SAP ERP ile kontrol altına alınıp istenildiğinde raporlanabilecek bir yapıya kavuşacak.

Üretim onayları, mal hareketleri ve sevkiyatlar el terminalleriyle kolay bir şekilde yapılacak. Kantarla yapılan tartımlar SAP ile entegre edilerek yanlış sevkiyatların önüne geçilecek ve ürün izlenebilirliği gerçekleştirilebilecek.

Ürün, ürün grubu, müşteri, müşteri grubu detaylarında karlılık analizleri yapılarak stratejik kararlar verilebilecek. Üretim ve satış firması arasında süreç akışı sağlanarak çift ve hatalı girişler ortadan kaldırılacak ve verimlilik sağlanacak.

Renova gıda sektöründe gerçekleştirdiği 30’un üzerinde proje ve özellikle Karaman bölgesinde çikolata, bisküvi, gofret üretimi anlamında en büyük firmalara yaptığı SAP ERP projeleri sayesinde süreçlere hakimdir. Modern Çikolata SAP Projesinde SAP sistemlerinin üzerinde çalışacağı donanımlar için Teletek firmasından donanım kiralama hizmeti alınmıştır. Bu sayede Modern Çikolata için ilk yatırım maliyetine katlanmadan, ayakta kalma süresi çok daha yüksek sistemler sağlanmıştır. İhtiyaçlar doğrultusunda sistemlerin kaynakları artırılıp azaltılabilecek esnek bir yapı oluşturulmuştur. SAP ERP Projesinin fabrikanın kurulumuyla paralel yürütülerek 4 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedeflenmektedir. Fabrika kurulumu bitip ilk üretimler yapılmaya başlandığında SAP ERP sistemi de kullanıma alınacaktır.

Ülker, Ak Gıda, Biskot gibi gıda sektörünün öncüsü firmalar için hazır paket çözümler geliştiren Renova, her geçen gün paket çözümlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.